OpelArges forumul pasionatilor de tutoriale tehnice


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Taxa de prima inmatriculare  Empty Taxa de prima inmatriculare la data de Mier Dec 01, 2010 1:41 am

voda

voda
Moderator
Moderator
Am fost la intalnirea comunitatii din 28 11 2010 , a fost frumos, mi-a placut , apoi am vazut mesajul unui membru care si-a vandut Opelul si a cumparat un bmw , a intrebat daca mai poate sa vina la intalniri si i s-a raspuns ca da , foarte frumos , ma bucur ca cei care ocupa functii in cadrul comunitatii nu sunt comunisti . In minte mi-a incoltit un gand , daca raman si eu fara masina ce fac , de masina noua nu am bani , Logan nu imi iau nici picat cu ceara , masina sh din tara e problematic pt ca am cunoscut samsari ( parca asa le spune ) si am vazut cam ce marfa vand , ramane masina sh din afara dar ce ma fac cu taxa de inmatriculare ?
M-am mai intalnit cu aceasta taxa si am ales BG , ma costa 2700 e ,am refuzat sa dau bani astia degeba ,daca ma puneau sa justific acesti bani in facturi de service care sa faca masina mai sigura ( ex schibat suspensii , discuri , centuri de siguranta , air bag-uri , ABS-ul etc )nu aveam nimic impotriva, dar asa degeaba nu ii dau .
Problma este ca taxa se mareste cu BG nu se stie cat mai merge ... ce ne facem ?

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

2Taxa de prima inmatriculare  Empty Re: Taxa de prima inmatriculare la data de Mier Dec 01, 2010 5:42 pm

kynio

kynio
Membru nou
Membru nou
Smile
Simplu de nu se poate,ai la dispozitie actionarea in instanta.
e simplu si eficient!

Sus

3Taxa de prima inmatriculare  Empty Re: Taxa de prima inmatriculare la data de Mier Dec 01, 2010 7:28 pm

voda

voda
Moderator
Moderator
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] a scris:Smile
Simplu de nu se poate,ai la dispozitie actionarea in instanta.
e simplu si eficient!
Simplu ... nu cred, m-am interesat si nu am auzit de nici un caz castigat pe Pitesti . In alte localitati da ,dar
simplu nu mi s-a parut , daca stie cineva ceva concret sa ne spuna si noua !

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

4Taxa de prima inmatriculare  Empty Re: Taxa de prima inmatriculare la data de Mier Dec 01, 2010 7:59 pm

kynio

kynio
Membru nou
Membru nou
incearca sa vorbesti cu un avocat...poate stie alt avocat care se ocupa cu asa ceva.
la noi in Galati e ceva obisnuit...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sus

5Taxa de prima inmatriculare  Empty Re: Taxa de prima inmatriculare la data de Lun Iun 13, 2011 12:07 pm

Marius_nicolas

Marius_nicolas
Membru nou
Membru nou
Referitor la taxa auto, pot spune ca sunt un fericit , deoarece saptamana trecuta am avut primul termen in instanta ,castigat bineinteles. Stiu ca este de durata procesul, dar de ce sa renunt la dreptul meu ca cetatean al Uniunii European.

Sus

6Taxa de prima inmatriculare  Empty Re: Taxa de prima inmatriculare la data de Lun Iun 13, 2011 3:45 pm

ebz

ebz
Moderator
Moderator
Nu mai este o problema înmatricularea mașinilor in Bulgaria si rularea în România. Facem parte din UE.
Cu stima, Claudiu.

Sus

7Taxa de prima inmatriculare  Empty Noua taxă de poluare auto a fost aprobată la data de Lun Dec 19, 2011 8:15 pm

alex mihai

alex mihai
Membru
Membru
Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, a fost aprobat de Camera Deputaţilor în şedinţa de joi, 15 decembrie 2011, şi va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României. Actul normativ prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultata din aplicarea acestei legi, contribuabilii să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită, a anunţat Ministerul Mediului. „Potrivit proiectului de lege, care are la bază principiul poluatorul plăteşte, taxa de poluare va fi plătită, o singura dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent daca autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă. Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor (de către cumpărător – n.r.), în cazul înstrăinării acestora, după ce intra în vigoare aceasta lege“, se arata într-un comunicat al Ministerului Mediului.

Pot cere restituiri…

Cei care au plătit taxa auto între iulie 2008 şi momentul din prezent pot solicita să li se dea diferenţa de bani înapoi dacă au plătit o taxă mai mare decât reiese din calculele pe noua lege. (1) Atunci când taxa pe poluare pentru autovehicule achitată de către contribuabili în perioada 1 iulie 2008 şi data intrării în vigoare a prezentei legi, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgentă a Guvernului nr. 50/2008, este mai mare decât taxa rezultată din aplicarea prezentelor prevederi privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, calculata în lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul înmatriculării în România, se pot restitui sumele reprezentând diferenţa de taxa plătită, pe baza procedurii stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi. (2) Sumele prevăzute la alin. (1) se restituie la cererea contribuabilului, adresată organului fiscal competent, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului, se arată la Art 11.


Scutite de plată

(1) Taxa nu se plăteşte atunci când autovehiculele sunt: a) încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale în vigoare; b) acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică; c) confiscate sau intrate potrivit legii în proprietatea privată a statului şi acordate cu titlu gratuit în conformitate cu prevederile legale în vigoare; d) destinate competiţiilor sportive, definite conform prevederilor legale în vigoare. (2) În cazul autovehiculelor echipate cu motor diesel prevăzute cu filtru de particule, fapt confirmat de Regia Autonoma „Registrul Auto Roman“, cuantumul taxei se reduce cu 25%.


Vestea proastă este că această taxă va fi platită, în premieră, şi de cei care şi-au cumpărat maşini înainte de 2008 şi vor să le vândă. Taxa auto se va calcula în funcţie de vechimea maşinii, de capacitatea cilindrică şi de emisiile de dioxid de carbon.

În particular, există cazuri în care aceasta este de zece ori mai mare decât preţul propriu zis al maşinii. Înstrăinarea suvurilor vechi va fi de exemplu, aproape imposibilă.

Pentru un Volkswagen Touareg, euro 3, 2004 cu un preţ de vânzare de 8.500 euro, taxă de poluare este de 7.000 euro. Dacia 1310, non-euro, 1990 cu un preţ de vânzare de 350 de euro are taxă de poluare de 3.000 de euro.

Noua lege încearcă să aplice principiul “poluatorul plăteşte”, astfel că noua taxă de poluare “va fi plătită, o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă”

Sus

Continut sponsorizat


Sus

OpelArges.com


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum