Navigare


 OpelArges


 Mergi la forum

OpelArges   

Stefan Tolos - Acropola Real Estate Brokerage

StefanTolos | Publicat mier Mar 18, 2020 9:49 pm | 25 Vizualizari


Ghid Imobiliar

Actele de proprietate

Pentru a demonstra ca este proprietar, persoana care vinde locuinta trebuie sa aiba urmatoarele documente: actele de proprietate ale locuintei, certificatul de sarcini, un certificat fiscal.

Punctul 1 Certificatul de sarcini cunoscut si sub denumirea de "extras din cartea funciara" se obtine de la judecatoria in raza careia se afla locuinta.

Pasul A Numele proprietarului, aveti grija sa fie identic cu numele persoanei din fata dumneavoastra si sa nu fie diferenta nici macar de o initiala;

Pasul B Numarul de ordine si numarul cadastral al fiecarui imobil; acest numar este de fapt cel care iti certifica autenticitatea actului si te va ajuta ulterior sa faci verificari sau inscrierea la judecatorie in cartea funciara;

Pasul C Suprafata terenului;

Pasul D Titlul de proprietate, cu actul de provenienta si demersul juridic prin care a fost obtinut; poate fi autorizatie de construire, act de vanzare-cumparare, de la o persoana fizica sau juridica sau de la vreo institutie de stat, pentru cele construite inainte de 1989;

Pasul E Daca are sau nu ipoteca, locuinta este gaj pentru un imprumut ori comandament proces pe rol pentru datorii si restrictie de vanzare, pe care o pun de regula asociatiile de proprietari pentru datoriile la intretinere, interzicand astfel vanzarea lor.

Atentie, judecatoria elibereaza in orice situatie certificatul de sarcini pentru o locuinta, chiar daca este sau nu ipotecata sau daca are restrictii de vanzare! In cazul in care acestea exista, pe hartie este scris cu rosu daca are restrictii de vanzare.

Punctul 2 Certificatul Fiscal este eliberat de circa financiara in raza careia se afla locuinta si arata daca proprietarul are sau nu datorii la plata impozitelor la stat pentru locuinta. Acest document, ce seamana cu o adeverinta, eliberat tot de o institutie a statului, va certifica inca o data ca proprietarul este persoana cu numele respectiv.

Punctul 3 Titlul de proprietate este cel mai important act si trebuie verificat cu atentie. Pe acesta nu trebuie sa apara stersaturi, stampile neclare, semnaturi ilizibile, indescifrabile ale notarilor sau persoanelor oficiale. O persoana poate dobandi o locuinta prin cumparare, prin construire, prin retrocedare, prin succesiune sau donatie.

#ACROPOLARealEstateBrokerage


Despre autor