Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 E-urile periculoase pentru organism la data de Mar Aug 30, 2011 2:31 pm

gabytza

avatar
Moderator CHAT
Moderator CHAT
Am deschis acest subiect deoarece zi de zi suntem expusi tentatiei de a consuma diverse alimente, uitandu-ne la "ambalaj" si ignorand continutul. Foarte multe dintre acestea sunt procesate industrial, avand ingrendiente modificate genetic si conservanti sintetcunoscuti sub numele de E -uri.«E» e simbolul european de identificare a aditivilor folosiţi în produsele alimentare.Produsele de tip fast-food, consumate în exces, sunt extrem de nocive pentru organismul uman, deoarece conţin carne procesată şi brânză topită. Cu toate acestea, românii sunt fani înrăiţi ai hamburgerilor.
De la un timp, noi, românii, parcă am luat-o razna!Cel puţin când vine vorba despre Crăciun şi Revelion, pentru unii dintre noi sărbătoarea se traduce, simplu, în trei cuvinte:
mâncare, mâncare şi iar mâncare! Asta nu ar fi neapărat ceva greşit, însă, dacă stăm să ne gândim la faptul că mai mult de 50% dintre alimentele pe care le consumăm zilnic, le cumpărăm din hipermarketuri, e cam de rău. Adică rău de tot! De ce? Pentru că mai toate “bunătăţile” pe care le luăm de pe rafturile acestor magazine conţin, aţi ghicit, E-uri. Celebrele E-uri, despre care lumea vorbeşte, însă, din nefericire, aceeaşi lume le consumă, din belşug! Şi mai sunt şi... cancerigene, printre altele.
Iata lista cu cele mai periculoase substanţe din alimente!Potrivit profesorului Gheorghe Mencinicopschi , directorul Institutului de Cercetări Alimentare, coloranţii chimici sunt cele mai periculoase E-uri care se găsesc în produsele alimentare, având rolul de a «îmbunătăţi » aspectul acestora.
E 104 (Galben de chinolină)

Este “fratele” tartrazinei, tot un colorant galben, extrem de periculos! Se găseşte în sucuri, croissant, produse de cofetărie. Poate provoca alergii, astm, dermatite şi sindromul care produce agitaţie, denumit ADHD
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

E 110 (Galben de portocaliu)

Se găseşte în foarte multe sucuri, care au această culoare, dulciuri, gumă de mestecat. Poate provoca alergii, congestie nazală, astm şi disfuncţii ale percepţiei gustului.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
E 122 (azorubină)

Colorant roşu, răspândit în dulciuri, creme şi băuturi de toate felurile. Coloranţii roşii se găsesc în foarte multe preparate din carne. Pot provoca numeroase forme de cancer.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
E 150 B,C,D (carameluri)




Prezent în mai toate dulciurile, bere neagră, dar şi în whisky.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]E 131, E 133 (albastru patent V, albastru briliant)

Coloranţi de nuanţă albastră, care se găsesc în diferite bomboane, sucuri şi, cel mai mult, în guma de mestecat. Produce afecţiuni ale cavităţii bucale şi are acţiune cancerigenă puternică.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
E 151 (negru briliant)

Se găseşte în ciocolata neagră. Este un colorant care, în timp, produce cancer.
E 102 (tartrazină)

Acesta este un colorant galben, care imită culoarea naturală a gălbenuşului de ou şi a portocalelor. De aceea, se găseşte în foarte multe alimente, băuturi alcoolice şi non-alcoolice, precum nectarul de culoare galbenă, sucuri cu aromă de portocală, este foarte răspândit în lichioruri, fructe şi legume confiate, produse de cofetărie, croissant, îngheţată, glazuri, creme, biscuiţi de culoare galbenă, brânză topită, produse lactate aromate, icre de peşte, supe instant, snackuri pe bază de cereale sau amidon, dar şi în numeroase sosuri şi maioneze. Cu alte cuvinte, în mai toate produsele pe care le consumăm. Provoacă la copii astm, rinite, urticarie. Cea mai gravă afecţiune cu care ne putem pricopsi din cauza acestor produse este sindromul de hiperactivitate (ADHD) care se manifestă prin crize profunde de agitaţie. Spre exemplu, un copil nu se poate concentra la ce-i spune profesoara, pentru că este extrem de neastâmpărat şi, în consecinţă, nu poate învăţa. Pe lângă ADHD, Tartrazina provoacă diferite forme de cancer, tumori tiroidiene, şi, foarte interesant, creşte riscul de suicid!Conservanţii reprezintă o altă categorie de E-uri care se găsesc într-o gamă largă de alimente. Iată care sunt cei mai periculoşi:
E 230 ( bifenil)

Este un conservant interzis în Uniunea Europeană, însă se utilizează în alte ţări din afara Comunităţii, îndeosebi în Turcia. Este folosit pentru conservarea citricelor. E cancerigen şi extrem de periculos pentru sugari, consumat de mamele care alăptează!






Sus

OpelArges.com


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum