Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos Mesaj [Pagina 2 din 3]


petrache_adrian2005

avatar
Membru nou
Membru nou
Rezumarea primului mesaj :

Va salut si imi cer scuze ca nu am mai putut ajunge la intalniri din cauza unor probleme familiare.De cand sa incalzit afara am vrut sa mai pornesc si eu clima pentru a mai circula freonul prin instalatie.Mentionez ca eu am pornit-o mereu,si iarna i-am dat drumul 1 data la 2 saptamani,dar tinand cont ca iarna asta a fost frig rau si prea lunga nu am putut porni instalatia o perioada mai lunga.Cand am pornit-o compresorul a pornit dar nu mai raceste,tevile care ies din compresor raman calde si nu se mai racesc,iar in interior se aude ca si cum ar circula numai aer pe instalatie.Banuiesc ca a pierdut freonul pe undeva.Daca ma puteti ajuta cu vreo informatie pe unde sa merg cu ea sa o verific si sa incarc cu freon.Va multumesc si ne vedem la intalnire. Cu respect

Sus

Cristica


Membru nou
Membru nou
@voda_io
Ai dreptate, m-am hotarat in aceasta dimineata sa fac in service operatiunea pentru a beneficia si de garantie la radiator.
Sa nu ma trezesc ca are vreun defect de fabricatie sau nu-l montezi bine si iarasi crapa si trebuie sa cumpar altul + incarcare freon.
Am sa va tin la curent si am sa va spun cat ma ajunge toata distractia.

Sus

Cristica

avatar
Membru nou
Membru nou
A mai schimbat careva radiatorul de AC? Daca da, ati inlocuit si uscatorul?

Sus

Cristica

avatar
Membru nou
Membru nou
Inteleg ca nu a mai schimbat nimeni radiatorul AC?

Sus

bluecorsa-PDG

avatar
VIP
VIP
Salutare, vad ca nu iti raspunde nimeni, eu nu am schimbat radiatorul de AC dar l-am demontat, si nu la astra ci la corsa C. operatiunea in sine e dificila dar se poate face si pe cont propriu. Eu am demontat bara, faruri, bara aia metalica interioara, intercooler , radiator de AC, deci cam tot "botul" masinii.
Succes!

Sus

rila_boss

avatar
Membru nou
Membru nou
La mine s-a dovedit a fi spart radiatorul de ac :l-am schimbat ,am reincarcat instalatia si merge perfect.Cand am deschis topicul am spus ca am incarcat instalatia dupa ce in prealabil s-a efectuat un test de pierdere cu substanta de contrast;la acel moment concluzia a fost ca nu exista pierderi dar presiunea nu este cea optima si ar trebui schimbat compresorul.Normal ,am mers si in alta parte unde am dat de un mecanic mult mai bun ,el examinand mai atent a vazut ca am radiatorul spart si reactia a fost :"schimba-l si iti garantez ca merge"ceea ce am si facut cum am si spus mai sus.
Ideea este ca nu se pot depista 100% pierderile chiar si prin efectuarea unui test cu substanta de contrast si sincer , in cazuri de acest gen recomand si obtinerea unor alte opinii intrucit se risca schimbarea unor piese care functioneaza perfect (in cazul meu compresorul)

Sus

Cristica

avatar
Membru nou
Membru nou
Multumesc pentru raspunsuri, inelamurirea mea persista in continuare insa, trebuie inlocuit obligatoriu si uscatorul de la radiatorul AC?

Sus

StefanTolos

avatar
Administrator
Administrator
In mod normal nu ,dar daca doriti se poate face si acest lucru pana la urma este un dezumificator.

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

dor036

avatar
Membru inactiv
Membru inactiv
Salut.Referitor functionare AC, la mine s-a oprit compresorul in mers.Am ramas fara aer rece in timp ce afara erau vreo 32 grade. Am ajuns la service ,am incarcat instalatia(era cam 2/3 plina)dar compresorul nu a mai cuplat .S-a verificat bobina, OK. Pus pe direct compresorul merge, cam la 3 secunde porneste si ventilatorul radiatorului. Am plecat de la service cu rezolutia : posibila defectiune la senzorul supapei de presiune. Cand s-a facut interventia in service, afara cred ca erau in jur de 28 grade. A doua zi, dimineata, cam la 16 grade si motorul rece, a pornit si compresorul si baga aer rece. In timpul zilei, cand erau deja 30 grade afara, am pornit masina dar compresorul nimic. Cei de la service mi-au recomandat sa sghimb supapa cu senzorul de presiune, insa nu pareau prea siguri ca asta ar fi cauza. Aveti vreo ideie despre ce ar putea cauza un astfel de comportament al compresorului? Multumesc.

Sus

34 Care sunt sigurantele pentru AC ? Si releul !? la data de Dum Ian 22, 2012 11:35 am

floringsm

avatar
Membru inactiv
Membru inactiv
As vrea sa stiu si unde este pozitionat releul si siguranta pentru AC !?

Sus

Vizitato

avatar
Vizitator
Salut floringsm !

Schemele electrice pentru Opel Astra G, le gasesti Aici puse la dispozitie de Stefan Wink

Cu respect,

Vizitato

Sus

36 Sistemul de racire pentru Vectra B X18XE la data de Sam Iul 07, 2012 12:05 pm

elena tudose

avatar
Membru inactiv
Membru inactiv
Detin un Vectra B X18XE din 1996,climatronic.Zilele trecute un" meserias recomandat" mi-a completat freonul si din acel moment temperatura apei urca in 10 min la 100 grade (pana atunci nu depasea 90 grade la un drum lung ).Este vreo legatura sau pur si simplu am o problema la racire.Radiatorul se incinge ,ventilatorul nu porneste si din vasul de expansiune se aude un fasait incet(inainte chiar daca mergeam 3-4 ore temperatura nu depasea 95).Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi .Va salut

Sus

sergiu

avatar
VIP
VIP
Nu are legatura incarcatul freonului cu temperatura apei(doar ca un motor care functioneaza cu ac'ul pornit respectiv cu ,compresorul pornit ajunge mai repede la temperatura de lucru) ,cel mai probabil in cazul tau ti sa dus termoculpa si nu iti mai pornesc electroventilatoarele, la 100 de grade ar trebui sa porneasca,ca sa vezi daca e dus vre-un ventilator leaga-l direct la baterie sa vezi daca functioneaza,daca merge e din termocupla, daca nu e ventilatorul.

http://supervizor.wordpress.com/
Sus

RazvanR

avatar
Membru inactiv
Membru inactiv
În primul rând vă salut fiind primul post.
Am următoarea problemă la Astra H 1.4 (modelul GTC) : nu mai funcționează clima cum trebuie , respectiv aerul este direcționat doar frontal și nu -l mai pot schimba pe parbriz / picioare. Înainte să mi se întâmple cred că am apăsat butonul de recirculare.
Orice ajutor e binevenit.

Sus

StefanTolos

avatar
Administrator
Administrator
Clapeta respectiva posibil sa se fi rupt axul ei si atunci sa intervina simptomul respectiv.

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

RazvanR

avatar
Membru inactiv
Membru inactiv
Ok ... ce presupune inlocuirea lui ? Sper ca nu trebuie sa dau bordu' jos.

Sus

StefanTolos

avatar
Administrator
Administrator
Nu trebuie sa dai jos bordul, ci torpedul.



Ultima editare efectuata de catre StefanTolos in Dum Feb 17, 2013 12:25 am, editata de 1 ori

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

RazvanR

avatar
Membru inactiv
Membru inactiv
Ok ... sa vad cine ma poate ajuta prin Craiova Smile. Thanks a lot.

Sus

mafiozzo


Membru inactiv
Membru inactiv
Salut, ma bucur sa va cunosc pe toti, insa din pacate apelez la voi cu o problema, pe alte site-uri n-am gasit rezolvarea, e vorba de un z16se, nu am plus pe mufa masinii care intra in compresor, vara trecuta mergea a/c=u perfect, l-am pornit si in iarna a mers, insa acum. nu m-ai cupleaza, mufa compresorului are 4,8 ohmi,bobina compresorului e buna, insa mufa masini cand cuplez, nu este plus, aveti idee unde e releul? m-am uitat pe schema electrica ar fi in bord siguranta nr 2 de la a/c, insa releul ? Sau ce ar putea fi cauza?

Sus

ebz

avatar
Moderator
Moderator
Ce temperatura era afara cand ai incercat sa pornesti AC?

Sus

mafiozzo


Membru inactiv
Membru inactiv
In jur de 5-8 grade, e posibil sa fie si asta o cauza?, in iarna pe -3 grade mi-a pornit

Sus

ebz

avatar
Moderator
Moderator
E posibil sa fie si asta o cauza. AC porneste in general dupa temperatura de 10 Temperatura Celsius, in functie de modelul fiecarei masini. Cauzele pot sa fie multiple. Ai verificat daca mai ai ambreiajul de la compresor? Ai verificat daca mai ai freon?

Sus

mafiozzo


Membru inactiv
Membru inactiv
ambreaj pe compresor si daca n-ar fi, ar trebui sa am plus pe mufa masinii care intra in compresor, freon am...Sad Alceva?

Sus

mafiozzo


Membru inactiv
Membru inactiv
Mister rezolvat, nu m-ai aveam freon, nesimtitii de la service in vara cand am bagat freon au zis ca n-am scurgeri, partea proasta ca am cumparat intre timp alt compresor aiurea, se pare ca pe la garnitura dintre conducta si compresor am avut pierderi. Multumesc opelarges !

Sus

Dima C.

avatar
Membru inactiv
Membru inactiv
Salut baieti. Am si eu o problema cu conductele de aer pentru pasagerii din spate. Cele situate sub scaunele din fata. Am pornit aerul conditionat, l-am pus sa bata doar la picioare si am dat la maxim, dar in spate iese foarte putin aer. E posibil sa fie infundate conductele? Cum as putea sa le curat? Multumesc!

Sus

ebz

avatar
Moderator
Moderator
Sunt niste carenaje sau conducte de plastic, dar trebuie sa ai multa rabdare pentru a le desface. Nu au cum sa se infunde, ci mai de graba au iesit mufarile. Ele vin de sub bord si continua pe langa sau sub scaune in zona din spate. Trebuie vazut la fata locului.

Sus

51 Compresor clima nu se alimenteaza la data de Joi Aug 29, 2013 2:18 pm

valentin19

avatar
Membru inactiv
Membru inactiv
Putin ajutor daca se poate. Am o problema electrica zic eu . Mufa care alimenteaza bobina compresorului de clima nu are curent. Am verificat instalatia de clima are presiune si freon cu aparat specializat..am verificat sigurantele nu cred sa imi fi scapat vreuna..nu ramane decat cablul electric care vine la mufa de la bobina compresorului. Problema este urmatoarea cum o fac? are un parcus ciudat ii pierd urma...Astept sfaturi Multumesc Apropo am ecn 053003

Sus

Continut sponsorizat


Sus

OpelArges.com


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 2 din 3]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum