Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Z16XEP Benzina + GPL la data de Vin Noi 06, 2015 11:24 am

tivi

avatar
Membru inactiv
Membru inactiv
Salut baieti,
In urma cu doi ani m-am pricopsit cu un Opel Astra H 2005, motor Z16XEP, 77kw.
De un an si jumatate i-a montat GPL Landi Renzo (la Pitesti).
De 2 ani de cand o am  am intalnit 3 probleme:
1. in mers cateodata paraca nu se mai alimenta (dadea in nas) pt o fractiune de secunda --> rezolvat prin scoatere mufa EGR. mers OK
2. o alta problema a fost cu bobina, fisura pe fisa 3 --> rezolvat acasa prin reconditionarea bobinei. mers OK

3.Problema mare aici este.
De pe la sfarsitul lui septembrie masina nu mai porneste pe benzina, decat foarte greu sau chiar deloc, uneori dau si cate 7,8 secunde la automat in repetate randuri pt a porni.
Cand porneste (daca se intampla asta):
- cateodata merge cred intr-o bujie de parca ar fi tractor si parca miroase a benzina, nu scoate fum
-cateodata porneste tot greu insa merge rotund
In ambele cazuri daca incerc sa o accelerez brusc, motorul moare dand rateuri.
Daca o accelerez treptat, usor, motorul se accelereaza.
Uneori am pornit-o cu spray si o ia imediat, insa aceleasi simptome cand ii vine benzina.
Dupa ce trece pe gaz (la 20° temp apei) masina merge perfect, nici o simptoma ca pe benzina.
Verificari facute:
_De 3 ori pusa pe tester, erorile au fost 2, ambele date de EGR nefunctional (inainte mergea foarte bine cu EGR scos)
 140505
 040060
_Schimbat pompa benzina...nci un rezultat pozitiv, aceleasi probleme
_Verificat injectoare....injectoare OK.
_Verificat benzina in rampa injectoare, OK.
_Bujii OK
_Daca ar fi senzorul(pe care l-am curatit) de la volanta ..cred ca ar da eroare pe tester si ar face probleme si in mers pe gaz.

....am fost pe la vreo 3 mecanici recomandati, nu stie nimeni ce are.
Logic, gandirea mea.... problema este doar pe benzina, daca porneste cand ii dau cu spray inseamna ca bobina si bujiile sunt OK. Faptul ca pe benzina nu porneste desi am injectoare, buji, pompa benzina OK ma duce cu gandul ca poate fi ECU!!!???? adica sa nu dea comanda la injectoare sa deschida in functie de rotirea volantei??

Ce verificari sa mai fac??.....pana sa ii dau foc  Sad
Va multumesc pt ajutor!

Sus

OpelArges.com


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum